Саветодавна радионица за чланове Комисије за контролу државне помоћи

 

Пројекат Подршка Комисији за контролу државне помоћи организовао је 11. и 12. јуна Саветодавну радионицу за запослене у Комисији на којој је разматрано више стручних тема, а између осталог се разгиварало и о утицају пандемије Kовид-19 на политику конкуренције у Европској унији.

Стручна расправа је вођена на следеће теме: Оцена утицаја државне помоћи у Kовид-19 пандемији на конкуренцију и економију ЕУ, Државна помоћ и национални интерес, Судска контрола решења Комисије за контролу државне помоћи, Функционалности Регистра државне помоћи у изради. Чланови Комисије и представници пројектног тима су такође анализирали резултате пројекта и разматрали ажурирање пројектних планова. Радионица је одржана на Дивчибарама, уз поштовање епидемиолошких мера током пандемије Kовид-19.

Комисија за контролу државне помоћи први је и непосредни корисник пројекта.

Пројекат Подршка Комисији за контролу државне помоћи финансира Европска унија из претприступних (ИПА 2014) средстава, са буџетом од  999.000 евра. Пројекат је започео у фебруару 2019. године, са почетним трајањем од 24 месеца. Пројекат је продужен и трајаће до септембра 2021. године. Пројектом управља Министарство финансија – Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

                      

 

Канцеларија пројекта: Кнеза Милоша 17/III, 11000 Београд • тел: +381 11 32-38-506 • имејл: office@state-aid.rs