Обука за запослене у Управи Града Београда

 

Експерти пројекта Подршка Комисији за контролу државне помоћи одржали су уторак, 18. августа 2020. године обуку о правилима државне помоћи за запослене у Управи Града Београда.

Вођа пројекта Радмила Михић представила је активности и циљеве пројекта, као и основне изазове у раду када је у питању државна помоћ и приступање Европској унији.

Кључни правни експерт пројекта Шефика Куртагић упознала је учеснике са правилима доделе државне помоћи која су најчешће коришћена у пракси – правилима у области регионалног развоја, за мала и средња предузећа и заштиту животне средине.

Пројектна експерткиња Светлана Шћепановић Маркочевић представила је модернизована правила државне помоћи која су на снази у Европској унији – пакет мера које је Унија усвојила 2012. године у сврху реформе те области. Она је такође представила случај утврђивања постојања државне помоћи путем примене четири критеријума.

Обука је одржана уз поштовање превентивних мера за спречавање ширења болести Kовид-19 и ограничење броја учесника. Део је компоненте пројекта која предвиђа да основне обуке о правилима државне помоћи буду организоване у свим јединицама локалне самоуправе у Србији.

                   

Канцеларија пројекта: Кнеза Милоша 17/III, 11000 Београд • тел: +381 11 32-38-506 • имејл: office@state-aid.rs