Обуке о правилима државне помоћи одржане у још 22 јединице локалне самоуправе

 

Експерти пројекта “Подршка Комисији за контролу државне помоћи” одржали су током новембра 2019. године обуке за запослене у 22 јединице локалне самоуправе у Србији. Тиме је настављена пројектна активност којом је предвиђено да основне обуке о правилима доделе и контроле државне помоћи буду орагизоване и одржане у све 174 јединице локалне самоуправе.

Тим експерата – Светлана Шћепановић Маркочевић и Ранко Лучић – одржао је обуке у Тутину, Сјеници, Ивањици, Лучанима, Пријепољу, Прибоју, Новој Вароши, Ариљу, Новом Пазару, Рашкој, Куршумлији, Брусу, Блацу и Крушевцу. Други тим, који чине експерти Алма Муминовић и Александар Ристић, одржао је обуке у војвођанским општинама Апатин, Оџаци, Бач, Бачка Паланка, Бачки Петровац, Врбас, Кула и Мали Иђош.

На обукама су представљена модернизована правила државне помоћи која су на снази у Европској унији, као и правила доделе државне помоћи која су најчешће коришћена у пракси – у области регионалног развоја, за подршку малим и средњим предузећима и за заштиту животне средине. Пројектни експерти су са полазницима обука такође разговарали о практичној примени правила о додели државне помоћи у области запошљавања, као и о могућим изазовима у раду.

Канцеларија пројекта: Кнеза Милоша 17/III, 11000 Београд • тел: +381 11 32-38-506 • имејл: office@state-aid.rs